Sídlom OOCR Horný Zemplín a Horný Šariš sa stalo mesto Humenné

04.06.2012 Humenné

Humenné 4. júna (TASR) - V meste Humenné uviedli v týchto dňoch do života kanceláriu Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Horný Zemplín a Horný Šariš. Jej výkonnou riaditeľkou sa stala Marta Mrázová.

OOCR sídliaca v Humennom združuje samosprávy a podnikateľské subjekty za účelom podpory turistického ruchu v okresoch Vranov nad Topľou, Humenné, Snina a Medzilaborce. Organizácia má v súčasnosti 10 členov, no jej základňa by sa mala v nasledujúcom období rozšíriť o ďalšie samosprávy a podnikateľov, ktorí chcú byť nápomocní pri rozvoji turizmu v spomínanom regióne.

Ako TASR informovala riaditeľka OOCR, organizácia, ktorá sídli od 1. júna tohto roka v Humennom, si stanovila pre tento rok niekoľko základných cieľov. "Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR nám poskytne v júni dotáciu vo výške približne 17.000 eur. Z týchto prostriedkov bude zriadená samostatná webová stránka, vytvorí sa logo OOCR a zástupcovia jej členov sa zúčastnia informačných dní v jednotlivých mestách," vysvetlila Mrázová.

Zároveň dodala, že ďalším zámerom OOCR pre tento rok je tvorba propagačných materiálov, ktoré by informovali o ucelených balíkoch služieb v oblasti turistického ruchu v regióne štyroch okresných miest vo viacerých jazykoch. "Chceme tým dosiahnuť, aby na toto územie prichádzali turisti v najbližšom období nie len na jeden, ale viacero dní," podotkla Mrázová.

Vedenie OOCR plánuje v nasledujúcich mesiacoch zároveň intenzívne komunikovať so všetkými obcami a subjektmi, ktoré pôsobia v oblasti turizmu v predmetnom regióne, pri príprave strategického dokumentu s názvom Koncepcia rozvoja cestovného ruchu pre región Horný Zemplín. Jednu z ciest pre budúcu podporu turizmu v tejto oblasti vidí Mrázová vo vyššom čerpaní eurofondov ako aj realizácii čo najväčšieho počtu projektov cezhraničnej spolupráce.
 

Vyberte región